250 g segahakkliha
1 sibul
2 viilu saia või 2 keedukartulit
1 dl vett
pipart
soola
2 spl õli või rasva
Pane riivsai vette 5 minutiks paisuma. Mulju hakkliha kätega ühtlaseks, et kaoks hakkmasina sõela struktuur; seejärel murenda hakkmass suurte tükkidena segamisnõusse. Kalla paisunud riivsai hakkliha peale, lisa hakitud sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks. Kui segu on ikka tihke, vala juurde nii palju külma vett, et tekiks pehme ja hästi vormitav tainas. Võta käega umbes peopesa suurused portsjonid, vormi neist ümarad või piklikud kotletid ning veereta neid supitaldrikusse puistatud jämedas riivsaias või -leivas. Pruunista kotletid kiiresti mõlemalt küljelt, siis lao küpsetuspaperiga kaetud ahjuplaadile ning järelküpseta ahjus keskmisel kõrgusel 175 kraadi juures 10-15 minutit.
No comments:
Post a Comment