Monday, February 14, 2011

Frikadellisupp


Frikadellide jaoks:
300 g hakkliha
1 muna
1 dl piima või vett
0.5 dl riivsaia
1 väike sinul
soola ja musta pipart

Supi jaoks:
1.5 liitrit vett
5 kartulit
2 porgandit
1 sibul




Töö käik:
1. Valmista frikadellid. Selleks sega väikeses kausis piim ja riivsai ning lase 5 minutit paisuda.
2. Sega omavahel hakkliha, muna, hakitud sibul, riivsai, sool ja pipar.
3. Veereta käte vahel väikesed ümargused pallid ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit küpsetuspaperiga kaetud ahjuplaadil.





















4. Kuumuta vesi potis keemiseni. Lisa rasvas kuumutatud porgand ja sibul, keeda 10 minutut.











5. Seejärel lisa kartul. Keeda, kuni kartulid on pehmed.
6. Lisa frikadellid ja keeda veel 5-10 minutit.
7. Puista peale maitseroheline.

5 comments: