1 l vett
2 dl suhkrut
2 spl 30% äädikat
kaneelikoort
nelki
apelsinikoort
paar tera vürtsi
1. Tükelda kõrvits kuubikuteks
2. Aja vesi keerama. Lisa suhkur, äädikas ja marli sisse keeratud maitseained. (Maitseained tuleb hiljem marinaadist välja korjata, muidu muudab kaneel kõrvitsatükid pruuniks.)
3. Keeda marinaadi 5-10 minutit. Eemalda marli sisse keeratud maitseained.
4. Pane kõrvitsatükid keevase vedelikku.
5. Keeda 10-12 minutit, kuni kõrvitsatükid klaasjaks muutuvad
6. Pane eelkuumutatud purki.
7. Sulge purgid kuumutatud kaantega.
NB! Purkide kuumutamiseks asetada purgid külma ahju, seejärel keerata kuumus 150 kraadini.
Tegin kõrvitsad aga lõigasin näppu omale . :(
ReplyDelete